Мексиканський street food

Сезон Ulichnaya Eda 2015 року, мексиканський триколор на вивісці та двоє хлопців у сомбреро та пончо за стендом, — так ми починали. Звісно, це був не перший наш досвід у ресторанному бізнесі, обидва ми працювали у ресторанах довгий час, пройшли шлях від офіціантів до топових управлінських позицій та мали на двох близько 20 років досвіду. Втім, для нас обох це був перший досвід своєї справи.

Участь у фестивалі дала можливість нам швидко протестувати проект та команду, і ми користувались цим по повній — особисто спілкувалися з гостями, розповідали про мексиканську кухню та наші страви, випитували фідбеки. Ми помічали, як із фестивалю у фестиваль зростає кількість наших постійних гостей, деякі з них приїжджали на заходи спеціально до нас. Поступово саме ці перші гості почали підбивати нас до відкриття стаціонарної точки у місті, все частіше запитували "ну коли вже?" та пропонували допомогу. Напевно, це був той самий поштовх, якого нам не вистачало для наступного кроку. Ми були настільки натхненні, що не встигли озирнутися, як підписували документи на аренду неймовірного місця для нашого першого кафе.

Перше кафе

Після п'яти фестивалів вуличної їжі ми відкрили наше перше кафе. Ми і далі продовжували брати участь у заходах, розповідати про свій продукт та закохувати наших гостей у мексиканську кухню, втім тепер у нас з'явився свій власний дім, куди ми могли їх запросити. Невечлике але дуже затише кафе у надзвичайно атмосферному місці з панорамними вікнами та видом на одну з вуличок Подолу. Першими нашими гостями були друзі та ті самі постійні гості з фестивалів, що з ними ми встигли познайомитись. Вечірку-відкриття ми запам'ятаємо назавжди  привітати нас прийшло стільки гостей, що трамвайчикам, які проходили повз, доводилось сигналити нашій шаленій мексиканській банді, аби ми звільнили проїзд. Напевно, з того самого вечора це місце заряджене на особливих людей та атмосферу. Ми лише додали до цього трохи автентичних мексиканських страв та колориту.

Текс-мекс

Не бажаючи зупинятися на досягнутому, в наступному фестивальному сезоні паралельно із нашою мексиканською точкою ми запустили ще один проект  зі стравами американської кухні. Вже на першому заході він зібрав таку чергу, що нею ми закрили чотири сусідні точки. Чим далі розвивався проект, тим більше ми замислювались над тим, щоб об'єднати обидва напрямки  Мексику та Америку  у tex-mex. Для оновлення меню на Подолі нам катастрофічно не вистачало ані заведених потужностей, ані банально місця. Тоді ми почали шукати таке приміщення, яке б відповідало нашим потребам і де ми змогли б реалізувати наш проект в оновленому форматі. Так з'явився другий Dos Amigos, більший, просторіший. Тут ми маємо змогу влаштовувати ще більш масштабні вечірки та можемо запропонувати нашим гостям розширене меню техасько-мексиканської кухні.

Вся справа в деталях

Мексиканська кухня дуже колоритна, багатогранна та водночас вимоглива до деталей. Замінивши пару інгредієнтів аналогами, можна отримати зовсім інший смак страви. Саме через це дотримання автентичних рецептур те, чому ми приділяємо дуже багато уваги. Як і в багатьох інших кухнях світу, навіть класичні мексиканські страви дуже різняться залежно від регіону, де ви їх куштуватимете, через що неможливо говорити про якийсь один еталонний смак страв. У наших кафе ми пропонуємо гостям страви північно-східного регіону Мексики та південно-західного регіону Сполучених Штатів Америки.

Ті самі dos amigos

Антон Шамонов та Олексій Обернов

Ті самі amigos

Історії не вигадані, а співпадіння не випадкові. Dos amigos це ми, Антон та Олексій. Нашій справі 3 роки, а дружбі цілих 22. Окрім пристрасті до ресторанної справи, нас об'єднують цінності, які ми втілюємо в тому числі в роботі. Насправді, важко назвати це просто роботою, це наше велике захоплення. Від друзів для друзів  так це є для нас. Дуже хочемо, аби і ви це відчули)